ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πριν ξεκινήσετε να βάφετε

Εάν τελικά αποφασίσετε να βάψετε μόνοι σας τον χώρο σας, χωρίς την βοήθεια ενός επαγγελματικού συνεργείου, τότε πρέπει να ξέρετε κάποια βασικά πράγματα πριν ξεκινήσετε την όλη διαδικασία.

 

Οφείλεται να καλύψετε όλη την επιδαπέδια επιφάνεια στο χώρο που θα βάψετε με νάιλον και χαρτί (χοντρό που μπορείτε να το προμηθευτείτε σε καταστήματα με μπογιές).

 

Το επόμενο (και πιο σημαντικό) βήμα για να έχετε ένα «καθαρό» αποτέλεσμα είναι να κάνετε τα σωστά κοψίματα. Αυτό σημαίνει να πάρετε την κατάλληλη αυτοκόλλητη ταινία και να «σχεδιάσετε» το περίγραμμα του χώρου που θα βάψετε.

 

Τις ταινίες αυτές τις αφαιρείτε αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει πλήρων η επιφάνεια που έχετε δουλέψει. Προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και ξεκινήστε!

Τι εργαλεία χρειάζομαι;

 

Εάν δεν προσλάβετε ένα επαγγελματικό συνεργείο για να σας ανανεώσει τον χώρο σας, τότε θα πρέπει να προμηθευτείτε τον κατάλληλο και απαραίτητο εξοπλισμό για να το κάνετε μόνοι σας.

 

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα μεγέθη και τις υφές των πινέλων στην αγορά, αλλά καλό θα ήταν να ζητήσετε την βοήθεια κάποιου υπαλλήλου όταν θα επισκεφτείτε το κατάστημα για να προβείτε στην καλύτερη αγορά, η οποία θα σας εξυπηρετήσει.

 

Επίσης πρέπει να πάρετε καλύμματα για το πάτωμα (χαρτόνι, νάιλον), ώστε να μην δημιουργήσετε λερώματα από τις μπογιές. Επιπλέον χρειάζεστε σίγουρα ένα διαλυτικό χρώματος.

 

Τέλος, ψάξτε στα πράγματα σας για να βρείτε ρούχα παλιά και παπούτσια για να φορέσετε όσο βάφετε και κάποια καθαρά κουρέλια για να μαζέψετε τυχόν απώλειες. Τέλος, θα χρειαστείτε ένα ξύλο ή ραβδί ανακατώματος για την μπογιά σας. Γάντια, μάσκα για το πρόσωπο και καπέλο θεωρούνται προαιρετικά.

Σωστή Επιλογή Χρωμάτων

 

Πριν αποφασίσετε για το ποιο χρώμα θα επιλέξετε για τον χώρο σας, κάνε μία βόλτα σε αυτόν και παρατηρείστε τον. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην πηγή του φωτισμού που έχει. Είναι φυσικό το φως που έχετε ή τεχνητό; Το φυσικό θα μεταβάλλεται κατά την διάρκεια της ημέρας, όπως και η διεύθυνση του κι αυτό θα σας δίνει άλλη ένταση στα χρώματα σας. Εάν είναι τεχνητό, δείτε εάν οι λαμπτήρες προσδίδουν ψυχρό ή ζεστό χρώμα στους τοίχους σας, ώστε να προβείτε στην σωστή επιλογή χρώματος.

 

Δείτε επίσης κάποια αντικείμενα και υφάσματα που έχετε αγαπημένα στο χώρο σας κι εμπνευστείτε από αυτά για την επιλογή του χρώματος.

 

Τέλος, λάβετε υπόψη σας ότι με την σωστή επιλογή χρωμάτων μπορείτε να δώσετε βάθος ή να το μειώσετε στον χώρο σας. Προσέξτε πολύ τα υπερβολικά έντονα χρώματα διότι μπορεί να σας κουράσουν σε βάθος χρόνου και να επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία σας.